Verkstadsjobb

Vägen till nytt verkstadsjobb

Volkswagen Group Sverige är Sveriges största bilimportör och generalagent för Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT och Porsche. En av deras största utmaningar inför framtiden är att hitta personal till sina drygt 150 återförsäljare och servicepartners. Volkswagen Group kom till oss med en önskan om en ny plattform för att attrahera och rekrytera personal. Detta långsiktiga samarbete har fram till idag resulterat i en webbplats, en Facebooksida, mängder av artiklar och över 1 000 tillsatta tjänster.

Under 2013 fick vi en förfrågan från Volkswagen Group Sverige om en kombinerad rekryteringsplattform och kunskapsdatabas för medarbetare inom fordonsindustrin.

Samarbetet blev lyckat och 2016 fick vi förtroendet att vidareutveckla projektet till version 2.0. Plattformen byttes från WordPress till Laravel – en ny design togs fram och sajten fick ett större fokus på rekrytering. Under 2017 skapades en kompletterande Facebooksida som speglar alla lediga tjänster.

Verkstadsjobb.se

Facebook/verkstadsjobb

Ett långsiktigt samarbete

Webbplatsen – Navet i rekryteringsarbetet är sajten verkstadsjobb.se. Här har samlas alla lediga tjänster från samtliga återförsäljare och servicepartners. Dessutom fyller vi kontinuerligt på med intervjuer, artiklar och filmer. I och med att verkstadsjobb.se sponsrar flera rally, och racingteam så finns även en egen avdelning om motorsport.

Märkesspecifika subdomäner – Som underdomäner till verkstadsjobb finns även de märkesspecifika sajterna volkswagenjobb.se / audijobb.se / skodajobb.se och seatjobb.se. Här visas enbart jobb från respektive varumärke.

Facebooksida – Alla jobb som publiceras på verkstadsjobb.se speglas automatiskt på dess Facebook-sida. På Facebook publicerar vi även kortare intervjuer, filmer och undersökningar.

Marknadsföring –  Ohlsson & Co arbetar löpande med att marknadsföra verkadsjobb.se. Vi producerar printannonser, sökordsmarknadsföring, digitala annonser, e-postmarknadsföring och kampanjer i sociala medier.

Analys & Uppföljning – Allt arbete mäts och analyseras med hjälp av Google Analytics, Data Studio och Tag Manager.